Dankbaar op naar dankbaar Afrika! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Hennie Berends - WaarBenJij.nu Dankbaar op naar dankbaar Afrika! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Hennie Berends - WaarBenJij.nu

Dankbaar op naar dankbaar Afrika!

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie

15 Oktober 2014 | Nederland, Nederland

Beste familie, vrienden en kennissen,

Het is bijna al weer zo ver, volgende week vrijdagavond vertrek ik weer naar House of Hope in Ghana. Corrie Steenbergen met wie het avontuur in januari 2008 startte gaat voor 4 weekjes mee. Erg gezellig voor mij, én erg gezellig voor de kinderen want ieder jaar werd naar haar en papa Wim gevraagd. Na Ghana zal ik (wanneer het met het ebola virus niet verder uit de hand loop) een weekje thuis zijn en dan is Nyabondo in Kenia aan de beurt.
Dat ik opnieuw die kant op kan, vervult mij met grote dankbaarheid. Het klinkt misschien wat ouderwets maar ja... 'k heb er even geen andere woorden voor. De band met de mensen en kinderen daar is ahw een rijk verlengstuk van mijn leventje hier. De dankbaarheid en de vreugde van hen voor de aandacht en liefde is maar moeilijk te beschrijven. Op het "God will bless you!" vergezeld met een big smile, krijgen ze steevast het antwoord "He did already!" Het is prachtig om ook namens mensen in Nederland een beetje vreugde te brengen aan kinderen die qua persoonlijke aandacht en bemoediging zoveel missen.

Inmiddels staat het meeste gepakt, het visum is geregeld en mijn tuintje winterklaar. De adressenlijst van WAARBENJIJ is enigszins bijgewerkt. Krijg je dubbel of wil je de verslagen liever niet iedere keer in je mailbox? Je kunt zelf eenvoudig je mailadres verwijderen of laat het mij even weten, ook als er veranderingen zijn of nieuwe bij moeten.

Ook dit jaar zullen er kimono's gemaakt worden, maar liefst 10 stuks. Het had nog meer kunnen zijn maar 'k heb nood gedwongen de inschrijving moeten stoppen anders zijn we daar alleen maar druk mee.
Tien kinderen kunnen hierdoor hun naaivaardigheid uitbreiden en zo hun eigen nieuwe kerstkleding voor volgend jaar verdienen. Iets waar ze terecht heel trots op zullen zijn.

In december laat ik jullie weten wat er in Nyabondo gedaan kan worden, maar mocht je een bijdrage willen leveren om de kinderen van House of Hope van nieuwe kleren voor de Kerst te voorzien dan is dat mogelijk door je bijdrage te storten op één van de onderstaande bankrekeningen.
Naast kerstkleding wil ik ook gaan kijken of er een mogelijkheid is om nieuwe sterke muskietennetten aan te schaffen. Malaria is nog steeds, na HIV doodsoorzaak nummer twee.

Rek. nr. NL 17 SNSB 0909 953651 tnv V.E.Gemeente Kampen (aftrekbaar van de belasting)
of
Rek.nr. NL 37 SNSB 090997210 tnv H. Berends IJsselmuiden

Via deze site hoop ik jullie de komende maanden weer op de hoogte te houden van het wel in wee in Afrika. Wil je meedenken en of een reactie plaatsen? Heel fijn, twee weten er meer dan één!

Hartelijke groet en tot horens,
Hennie

• 15 Oktober 2014 - 12:26

Marian:

Ha die Hennie, Bijna weer naar je 2e huis. Geniet van de voorpret en alle alle goeds daar. Ik lees graag weer mee :)

• 16 Oktober 2014 - 14:29

Wat gaat de tijd toch snel. Alweer bijna op weg naar al die lieve kinderen!
    Alvast een hele goede reis en ik kan haast niet wachten op de verhalen en foto's.

• 16 Oktober 2014 - 19:38

Duurt:

Meiden, samen een goeie reis en alvast een fijne tijd toegewenst. Geniet, ook van elkaar.

• 16 Oktober 2014 - 22:29

Christiana:

Wat een kern, leven in dankbaarheid, dan gaan je ogen steeds verder open voor alle zonnestralen die je geeft en ontvangt. En wij genieten en leven weer mee. Liefs

• 18 Oktober 2014 - 13:07

Bea:

Hennie een hele fijne tijd daar geniet er van.

• 23 Oktober 2014 - 12:47

Sabine :

Nog één nachtje slapen... Dan is het (weer) zover! Ongetwijfeld zien ze in House of Hope al verwachtingsvol naar jullie uit. Heerlijk om te weten zó welkom te zijn! Een hele goede tijd met elkaar toegewenst!!

• 25 Oktober 2014 - 21:45

Digna:

Dag Hennie, een goede reis en ik hoop dat je fijne gezonde weken daar mag hebben met al je kinderen en volwassenen om je heen.

Mooie foto van je moeder met de wol / katoen voor Kenia. Groet en tot mails/ziens!

• 26 Oktober 2014 - 00:11

Ineke Rop:

Groetjes van mij Hennie en weer heel veel plezier toegewenst bij en met alle bekenden in Ghana.
    Groetjes Ineke