’n Warme douche voor alle donateurs! - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Hennie Berends - WaarBenJij.nu ’n Warme douche voor alle donateurs! - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Hennie Berends - WaarBenJij.nu

’n Warme douche voor alle donateurs!

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie

18 Februari 2013 | Kenia, Kisumu

De “Slllaap lllekkelll!” actie was ook dit jaar weer een groot succes. De tien stapelbedden naderen hun voltooiing en de twintig matrassen liggen opgestapeld te wachten tot de workshop tijd heeft om er een hoes omheen te maken voor de hygiëne.
Door wat later binnengekomen giften konden we nog vijftien extra matrassen kopen voor de bedden van de jongens van moeder Alice. Bedden en matrassen van vorig jaar waren in eerste instantie voor deze groep bestemd. Helaas waren de bedden te hoog voor deze kinderen die geen van allen op hun benen kunnen staan. Ze zijn toen geplaatst in de slaapzaal van de grote jongens die ook wel gebruikt wordt voor mannelijke begeleiders van operatiepatiëntjes.
Hieronder wil ik jullie graag laten zien wat ik alzo met de donaties heb kunnen doen en dat is heel wat hoor!

Stapelbedden 10 stuks
Matrassen 35 stuks,
5 rollen covermateriaal die duurder zijn dan de matrassen zelf.
Lakens 71 stuks
Rollen stof voor jurkjes, broeken en shirts voor weekeind kleding van zo’n 35 kinderen hier op het centrum, alles wordt hier genaaid.
Voor de haarsalon; tondeuse, droogkap, föhn, waterkoker, badhanddoeken, wandklok en waterdrum
Voor de nagelstudio; 2 nagelsets en div. nagellakken + remover
Voor de naaiklas; plastic dozen voor de handwerkmaterialen, een wandklok en een strijkijzer.
Twee computerreparaties, salaris en reiskosten Edwin voor de computerlessen.
Van het restant hebben we nog 500 bollen wol kunnen kopen voor de breiklas.
Bijdragen in de benzinekosten en een aantal kleine aanschaffen, waaronder kopieën van kleurplaten en niet te vergeten de traktaties voor de kinderen in het weekeind!

Wat een lijst hé? En dat voor “slechts” 3500 euro! Wat je al niet kunt doen hier voor zo’n mooi bedrag! Deze week zijn alle aankopen afgerond, een grote opluchting. Iedere week een vermoeiende dag in Kisumu, niet echt mijn hobby, maar het was nodig en… de moeite waard!
Dankzij jullie meeleven en bijdragen konden al deze dingen gerealiseerd worden. Mogelijkheden creëren voor gehandicapte kinderen, een bijdrage leveren aan hun opleiding, hen lllekkelll te slllapen en ze een beetje verwennen. Dat is naast de liefde en aandacht die ik hen kan geven van groot belang voor hun toekomst. Mogelijk gemaakt dankzij jullie donaties! Geweldig!

Vandaar dat we iedereen die op één of andere manier hieraan hebben bijgedragen van harte “EEN WARME DOUCHE!” geven!

• 18 Februari 2013 - 18:07

Marleen:

Geweldig wat er allemaal gedaan is met het geld van de actie!
    Heerlijk om de verhalen te lezen en de foto's te zien.
    Groeten Marleen

• 18 Februari 2013 - 18:49

Leen.:

De foto van de stapelbedden bekeken hebbende,is de conclusie dat die heel lang mee zullen gaan om lllekkelll te slapen.Groeten ook van Els en tot gauw.

• 19 Februari 2013 - 09:34

Christiana.:

Wat een lijst, geweldig, je hebt daar echt veel kunnen doen. Maar niet alleen in dingen. Het trof me dat je in het vorige verslag schreef; dat die meisjes met hun beperkte mogelijkheden, zo onbeperkt veel deden. Dat geeft te denken he. Geniet nog even van de warmte, het is hier koud, tot ziens.

• 19 Februari 2013 - 12:43

Bea:

Wat geweldege dingen doe je daar Hennie wat zullen ze daar blij mee zijn Groetjes van ons.

• 19 Februari 2013 - 19:42

Marian:

Blij met jou en de kids! :)

• 20 Februari 2013 - 18:14

Sabine:

Dat was een hele klus voor je Hennie, al die aankopen. Maar het is wel heel fijn dat je erbij aanwezig kon zijn en dat het mogeliijk was zo een grote verscheidenheid aan spullen aan te schaffen, super! Heerlijk dat al die jongens en meisjes daarvan kunnen genieten. Hun enthousiasme, vrolijkheid en doorzettingsvermogen is werkelijk bewonderingswaardig. Fijn dat je over hun hebt verteld in je berichten. Nog een paar fijne dagen met elkaar Hennie !