Een lawaaierige kerstweek - Reisverslag uit Kledjo, Ghana van Hennie Berends - WaarBenJij.nu Een lawaaierige kerstweek - Reisverslag uit Kledjo, Ghana van Hennie Berends - WaarBenJij.nu

Een lawaaierige kerstweek

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie

27 December 2013 | Ghana, Kledjo

Het is 2e kerstdag, vanmorgen is Beth weer vertrokken naar Amerika. Met tranende ogen hebben we afscheid genomen. Het was een goede tijd samen. Zij deed haar ding, ik de mijne zonder elkaar voor de voeten te lopen. ‘k Moet volgend jaar (God willing) zeker terugkomen. En de kinderen? Van hen mag ik het hele jaar blijven!

Feestdagen zoals 2e kerstdag of 2e paasdag kennen ze hier niet. Het leventje heeft weer zijn gewone ritme gevonden. Vandaag hadden we “boysday” ‘k Heb dan open huis en alle jongens mogen naar hartenlust spelen met de spullen die ik liever niet buiten heb.

Gisteren zijn we allemaal in vol ornaat naar de kerk geweest met veel zang, drum en dans. Eenmaal terug wachtte ons een verrassing. Pearl en haar man Wisdam met twee dochters waren onder kerktijd gearriveerd en Pearl was druk bezig om een enorme salade te maken. De eettafels waren naar buiten versleept en even later zaten we heerlijk te smullen.
’s Avonds was er heerlijke Fried Rice met kip. Daarna deed groot en klein mee aan een stoelendans en een heuse danswedstrijd. Bless was de DJ en verzorgde de hele dag de denderende muziek. Dat ik de dag niet afsloot met een knallende koppijn, is een wonder. Niks Christmas Carols vandaag, één grote herrie….bonkerdebonkbonk!
Veel lawaai ook op kerstavond, dankzij Corrie en papa Wim hadden we ons traditionele vuurwerk met sterretjes, rotjes en een paar mooie vuurpijlen.
Prachtig te zien hoe ze hiervan kunnen genieten.

Achter de naaimachines zitten nu twee jongens. Roel de man van Agnes (wandelviendin Den Haag) wil ook graag een kimono en het leek mij leuk deze door wat jongens te laten maken. In de vakantie hangen ze maar een beetje, terwijl de meisjes ingezet worden om bij de keuken te helpen. Op mijn voorstel hen te leren naaien zodat zij de laatste twee kimono’s kunnen maken werd enthousiast gereageerd. Vanwege “boysdag” zitten er nu zo’n tien jochies op de grond te spelen en drie groten zijn actief rond de naaitafel. Ook hier veel lawaai, maar iedereen is lekker bezig! Aan het einde van de middag helpen een aantal jongens de puinhoop in mijn kamer op te ruimen en is de rust weergekeerd! Met een voldaan gevoel besluit ik de dag RUST!

• 27 December 2013 - 12:00

Marjo:

Wat leuk, die jongens achter de naaimachine. En wat zien ze er allemaal prachtig uit.
    Dank je wel voor de mooie foto's. Liefs uit Steenwijk

• 27 December 2013 - 13:10

Duurt:

Wat zal dat een herrie zijn geweest! Dat je geen knallende koppijn hebt gekregen mag wel een wonder heten... Nu eindelijk weer een beetje rust? Denk toch wel om jezelluf meid. We bennen dejongsten niet meer. Mooie foto's trouwens, prachtig om die koppen te zien.
    Hier in Nederland is het koud, regenachtig en winderig. Nee, geen wandelweer, blijf daar maar lekker in de zon. Nou, tot mails. Hartelijke groet van Mariet en een onbenullige knuffel van Duurt.

• 28 December 2013 - 14:59

Marian:

Bedankt Hennie weer voor het verwoorden van van alles in House of Hope en de heerlijke kleurrijke foto's met prachtige kids :)

• 28 December 2013 - 15:24

Jannetta:

Geweldige om te zien hoe deze kinderen genieten en de kimonos zijn echt prachtig en kleurrijk.
    Kerst is toch wel heel anders dan bij ons hoor. Lijkt mij heel apart om dit mee te maken.
    In je verhalen lees ik de liefde die jij uitdraagt en hebt voor deze mensen. Wat heerlijk dat jij er voor hen kan zijn. Ik heb kerstvakantie en geniet van de rust. Doe jij dat ook een beetje??
    Een lieve groet van Arie en mij.

• 29 December 2013 - 19:14

Jo Van Heerde :

Hennie wr willden je nog een hel e fijne jaarwisseling toewensen en een heel goef begin en dan komt de datum van afscheid nemen wel erg dicht bij we hopen dat je een veilige en goede vlucht hebt tot gauw. Jo