Weer thuis! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Hennie Berends - WaarBenJij.nu Weer thuis! - Reisverslag uit Nederland, Nederland van Hennie Berends - WaarBenJij.nu

Weer thuis!

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie

01 April 2014 | Nederland, Nederland

Mijn laatste weekeind

Op zaterdagmorgen sta ik al vroeg de beloofde pannenkoeken te bakken. Rond tienen heeft iedereen trek want hier is het vroeg opstaan. ‘k Word met gejuich ontvangen! Een voorproefje op het afscheidsfeestje van vanavond.
De pannenkoeken gaan erin als koek, nu mijn huisje verder opruimen. Wat laat ik hier en wat moet perse mee. Nelson komt nog even langs met in zijn rugzak…? Zijn nieuwe schooluniform! Dat moet ik toch echt nog even zien. Hij heeft het nog niet gedragen want hij wil het netjes houden voor het uitje naar Nairobi. We kletsen gezellig een uurtje bij. Blij met een handvol snoepjes, wat biscuitjes en een zakcentje voor de trip neemt hij afscheid met de belofte hard te zullen studeren.
’s Middags komt Jared van de keuken. Zou ik een foto willen maken van zijn jongste zoon? En we willen jou ook graag met hem op de foto! Als de kleine is uitgeslapen komen ze langs voor een fotosessie, leuk!
Ruth komt me roepen, “we hebben klanten in de hairsaloon kom je nog even kijken?” Zo vliegt de dag om en zitten we om 5 uur in de kerk. Na de dienst houdt Ann me staande, ‘k ga voor je koken hoor! Geweldig, wat leuk!
’s Avonds hebben we de party met een soda, snoepjes en biscuitjes. Van Edward hebben we muziek en er wordt volop gedanst. Tussen de bedrijven door de finale van de UNO. Twee zondagen wonnen de meiden, helaas deze keer geen schijn van kans. We verliezen dik met 4-0. De jongens gaan dan ook helemaal uit hun dak de stemming zit er helemaal in. Tot slot krijg ik een speech van Ruth: “Hennie, we zullen je missen, wat hebben we veel gedaan en wat was het gezellig! Thank you!”
‘k Haast mij om ze te vertellen dat het wederzijds is en was. Hopelijk tot volgend jaar!

Vrijdagmorgen was ik even naar St. Martin om afscheid te nemen, het was er erg rustig. Het is sportdag vandaag en ze meeste kinderen zijn te vinden bij een naburige school. Van het hoofd Hybon en Guilbert van de administratie krijg ik de verzekering “Geen leraren meer in het computerleslokaal!.” Ze hebben hun lesje geleerd, zo hoop ik. Van hen hoor ik dat twee weeskinderen hard toe zijn aan een nieuw schooluniform en wat andere spulletjes. Voor beiden vinden we in de voorraad iets passends. Een goede besteding van de laatste shillings. De vraag naar andere kleine dingetjes zoals zeep en tandpasta speel ik door naar Pamela. Dat hebben ze hier op voorraad.
Van Jim die nog even wat te knutselen heeft bij de tank krijg ik een demonstratie hoe de automatische schakelaar werkt. Is het waterpeil laag, gaat de pomp vanzelf uit. Loopt de tank vol, gaattie draaien. Mooi systeem! Komen er geen andere donaties dan is op dit project “Water? Genoeg!” een volgende keer nog wel wat op voort te borduren.

Zondagmorgen neem ik afscheid van de kleintjes. ‘k Verwen ze lekker met snoep, biscuitjes, een armbandje en ballon. Maar het mooiste was toch wel het schminken.
Jezelf zien in een spiegeltje met mooie lijnen en kleuren op de gezicht, wat een feest! Vóór ik verder ga pakken krijg ik bezoek. Twee vrijwilligsters uit Nederland, Liza en Jolanda die stage lopen bij het ziekenhuisje aan de andere kant van de weg, komen even afscheid nemen. Zij waren de eerste enthousiaste kopers voor de opbergmandjes. In Kisumu hebben we afgelopen week de voorraad nog mooi aan kunnen vullen, de meisjes kunnen voorlopig even vooruit.

Als alles is gepakt en schoongemaakt kan ik bij Pamela komen eten. Een uurtje met veel plezier! Maandagmorgen staat zr. Ludovena al vroeg voor de deur. “We vertrekken toch maar wat eerder 7.15 is beter, de bus wacht niet! “ Precies op tijd staat alles kant en klaar buiten. Geen zuster! Jim scharrelt bij de auto rond. Hij heeft geen sleutels. Die heeft hij zaterdag aan zuster gegeven. Maar… nu kan zij de sleutels niet vinden! Het is al over half acht als de sleutels gevonden worden.
Toch zijn we ruim voor 9 uur in Kisumu. Dan is het onvermijdelijk, afscheid nemen! ‘k Krijg een warme omhelzing, “THANKS for all and the greetings to everybody!“ Nog een zwaai en dan ben ik onderweg. Onderweg naar thuis in Nederland.
Op Schiphol staat zus Annie. In de trein en tijdens de maaltijd mooi de gelegenheid om bij te kletsen. En dan? Voor het laatst onderweg. Onderweg naar mijn paleisje!

• 01 April 2014 - 21:45

Duurt:

Ge-wel-dig!!!Nou weer lekker thuus en nou ook wel wat uitrusten hé? Laat die tuin maar even...
    See you soon.

• 01 April 2014 - 23:06

Henk:

Lieve Hennie,
    Geniet van het thuis zijn en van je eigen plek. Je hebt het geweldig gedaan.

Liefs,
    Henk

• 02 April 2014 - 09:23

Marian:

Wat een warme foto's en idem verhaal. Je zult gemist worden en jij zult hen missen. Welkom weer op je eigen stekkie met vergeleken daar heel heel veel luxe. Laat het je welgevallen meid!

• 02 April 2014 - 12:54

Ineke Rop:

Hoi Hennie,
    En dan ben je al weer thuis.
    Heel veel goeds heb je gedaan.
    Top hoor. Heb je met veel plezier gevolgd.
    en dan thuis weer wennen hé.
    Veel groetjes Ineke

• 02 April 2014 - 20:59

Leneke:

Hoi Hennie, wat een prachtig verhaal van de laatste momenten, warm, vrolijk, prachtige dingen gedaan, de meiden kapsters in spe, mandenmakers. Prachtig. Hopen dat je het in Ieselmuden ook fijn hebt. Je familie en je tuin, alle fans(volgers) Welkom thuis, kom gerust op de koffie, altijd welkom Leneke

• 03 April 2014 - 20:25

Christiana:

Hallo Hennie,
    Heerlijk om je nog even gehoord te hebben, duik maar weer lekker je tuin in, dat is dan weer dubbel genieten. Het leven springt er aan alle kanten uit. Zowel bij je tuin als bij jou. Tot over een paar weken groetjes Christiana.

• 04 April 2014 - 18:18

Elly Aling:

Ha Hennie,

....... en toch weer -vermoedelijk- snel in het kikkerland na wel heel veel mensen gesproken, geholpen, deelname aan allerlei activiteiten, gezorgd, plezier gemaakt etc. te hebben.
    Natuurlijk ook zorgen gemaakt.

Ook weer heerlijk natuurlijk thuis te zijn zo zonder heel veel zaken te moeten regelen die simpelweg op je pad komen cq liggen liggen.

Fantastisch hoor wat er weer gepresteerd is en weer veel mensen het goede van het leven laten zien.

Een goed verblijf en wellicht spreken we elkaar.

Dag hoor, een hartelijke groet.