Een groot feest
Door: Hennie
Blijf op de hoogte en volg Hennie
30 September 2015 | Ghana, Hohoe
Het is klokslag 12 uur, nachtelijk Nederland met de ontelbare lichtjes van Amsterdam glijden beneden aan mij voorbij. Het IJ en de Oranjesluizen zijn met dit heldere weer prachtig te zien. Maansverduistering vannacht, ‘k hoop er nog iets van te zien en regelmatig tuur ik uit mijn raampje de duisternis in. Helaas!
De spanning van het geregel, het vertrek en het verlies van een gehoorapparaat verdwijnt zodra ik de bagage heb afgeleverd en door de douane ben. De reis gaat beginnen.
Alles verloopt voorspoedig, van de ruim tien uur die ik in Istanbul moet overbruggen heb ik er vijf van kunnen dutten. Mooi op tijd in Accra, om 8 uur ben ik al buiten en Pearl staat me al op te wachten. In de auto kletsen we bij over de kinderen van House of Hope.
De volgende morgen verder met de trotro, in Kledjo stap ik uit, vanaf hier nog een ritje van een kilometer naar House of Hope. Guideon, een van de kleintjes loopt op de weg, hij mag bij ons instappen en met een glunderend koppie zit hij op de achterbank. Hij steekt gelijk van wal; “Hennie…” een heel verhaal volgt al stotterend. Hij was de eerste uit school, de rest komt binnen gedruppeld en er wordt heel wat afgehugd. Een warm weerzien!
Wanneer ik mijn verlate lunch op heb, wil iedereen wel helpen. Bedden worden verplaatst, de bezem gaat erdoor en zodra ik begin met het uitpakken van zowel de koffers als de tassen die achtergebleven waren staat heel House of Hope om me heen. Het wordt een waar feestje!
Ook voor mij is het een verrassing wat er allemaal te voorschijn komt. Een gejuich schalt door de kamer, ha… mmm… snoep, hoi hoi… loombandjes, wow veel sterretjes, de kleintjes liggen al te spelen met de dominosteentjes. We maken er een prachtig en luidruchtig spel van en iedereen is vereert als ze iets naar mijn hokje mogen brengen. In bepaalde plastic zakken zitten cadeautjes of kleding. ‘k Voer de spanning een beetje op, de tas mogen ze zien, wat er in zit blijft nog even geheim. Zo mooi al die verwachtingsvolle snuitjes. Gespannen kijkt iedereen toe; wat zit er in die plastic zak? Waspoeder! Gejuich! Wat is dit dan? ‘k Hou mijn bikini voor. Gejuich alom! En zo gaat het nog een poosje door. Tegen etenstijd verdwijnen ze met schorre kelen van de pret naar de keuken .
De elektriciteit valt uit, gelukkig brengt de lamp van Corrie uitkomst . ‘k Rommel nog wat door, een (koude) douche en dan snel mijn bed in. ‘k Ben weer helemaal thuis en de kinderen zijn oprecht blij dat ik er ben. “We hebben je gemist” vertelden ze. Tja, op deze etage van het gebouw hebben ze normaal niets te zoeken. Nu ik er weer woon, komt groot en klein boven voor een babbeltje, een spelletje of een puzzel. De grote jongens vroegen al of ik weer ging naaien, ze hebben kleding gekregen die veel te wijd is. In het weekeind mogen ze er mee komen en gaan we zien wat ik er aan kan doen. Het wordt genieten de komende weken!
30 September 2015 - 13:46
Ineke Rop:
Ha Hennie,
Ik zit achter de computer en dan komt je bericht voorbij. Je bent er. En dan al die verwelkommomenten. Fijn hoor.
Gisteren waren wij bij elkaar, de Zwitserlandgroep. Samen hadden we een heerlijke dag. Net alsof we elkaar de dag er voor nog zagen.
Heel veel plezier met alles wat je daar doet en mag gaan doen.
Dag Ineke -
30 September 2015 - 14:28
Geniet weer van alle lieve kinderen en het mooie Ghana! -
30 September 2015 - 15:12
Tineke Koens:
Fijn dat je weer goed in House of Hope bent aangekomen. Ik wens je een heel fijne tijd en hoop dat je tussen door ook wat tijd voor je zelf hebt. Lieve groet, Tineke -
30 September 2015 - 16:54
Leen Keur:
Leuk voor je dat je Amsterdam bij nacht van boven heb kunnen bekijken met die massa's lichtjes die de contouren van alle details laten zien.Een goede tijd toe gewenst van ons.Wij wachten met belangstelling je verhaaltjes weer af,met en liefdevolle groet van ons beiden.
30 September 2015 - 18:50
Gaatske:
Lieve Hennie,
Dank voor je mailtje. Tussen al je drukte door ook nog even.....lief
Geniet van je kids, zij houden van jou en daar draait het om in het leven: liefde voor al wie en wat leeft. -
30 September 2015 - 21:24
Marjo:
Wat fijn Hennie, om dit alles weer met jou mee te mogen beleven. We wensen je een hele goede tijd daar in Ghana.
Liefs, Henny en Marjo -
30 September 2015 - 21:39
Christiana:
Hoi Hennie, dat is nu echt thuiskomen, geniet ervan dan genieten zij ook. En wij smullen weer van je verhalen. -
30 September 2015 - 22:27
Adry Bouta:
Fijn dat de reis goed verlopen is en het weerzien niet tegen gevallen is
( ha, ha).Geniet van het weer thuis zijn.
Groet Adry -
01 Oktober 2015 - 16:15
Ab En Nellie Timmerman:
Hoi Hennie wij hebben je berichtje gelezen en fijn dat ze weer blij met je zijn daar doe je het toch voor ??
Geniet van je "kinders" en liefs van een zonnig Nederland. -
01 Oktober 2015 - 19:27
Hannie Schippers:
Zo te lezen was het weer een goede start! Wat fijn voor de kinderen dat je weer een tijdje bij ze bent. groet van Hannie S. -
01 Oktober 2015 - 19:45
Hilde Wubs:
Ha Hennie,
nog maar net binnen en meteen zit je midden in het gewoel en het feestgedruis. Wat moet dat fijn voelen.
Ik wens je een hele fijne tijd.
Groet, Hilde -
03 Oktober 2015 - 14:42
Jovanheerde:
Hallo Hennie wat leuk te horen dat weer zo geniet daar ,maar het is hier weer stil maar fijn voor je dat je zo hartelijk ontvangen bent geniet ervan gr jo -
04 Oktober 2015 - 09:22
Menno:
Hoi Hennie,
Het lijkt me voor jou net zo'n groot feest daar aan te komen als voor de kinderen. Zo te zien lijkt het voor hen wel een groot Sinterklaasfeest. Hoe doe je het zonder gehoorapparaat???? Het is maar goed dat je mij niet in mijn tuin zonder dat apparaat ziet. Je schallende lach zou m'n hele buurt wakker schudden! Vannacht duik ik het vliegtuig in richting Andalusië. 'k Heb er zin in.
Geniet ze!!!!!
Liefs, Menno -
05 Oktober 2015 - 21:35
Henk Visschers :
Lieve Hennie, wat heerlijk om door jouw ogen het geweldige beeld van Kledjo en House of Hope weer terug te zien. Ik kan me de intense blijdschap van de kinderen herinneren. Zoveel fijne en ontroerende momenten. Dank je.
Rebecca heeft geprobeerd je te mailen. Heb je haar telefoonnummer nog?
Liefs, Henk.