Met het oog op Kenia - Reisverslag uit Kledjo, Ghana van Hennie Berends - WaarBenJij.nu Met het oog op Kenia - Reisverslag uit Kledjo, Ghana van Hennie Berends - WaarBenJij.nu

Met het oog op Kenia

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie

19 December 2017 | Ghana, Kledjo

Lieve mensen,

Zoals jullie inmiddels gewend zijn schrijf ik zo ergens in december een update voor mijn vertrek in januari naar Kenia. Ook dit is een jubileumjaar, 10 jaar achter elkaar naar het Revalidatie Centrum Nyabondo niet ver van Lake Victoria. Wie had dit tien jaar geleden kunnen bedenken?

Ook in dit centrum zijn de mensen en kinderen een beetje familie geworden en van beide kanten wordt naar 'hereniging' uitgekeken. De afgelopen 9 jaar hebben we samen veel tot stand gebracht en mijn hoop is, dat we ook dit 10e jaar weer iets moois, extra's kunnen gaan doen.
Zoals jullie misschien hebben gelezen is één van de gedoneerde watertanks gebarsten door de extreme toevloed van water. Een nieuwe tank staat daarom als eerste op mijn lijstje. Uiteraard ga ik op onderzoek uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Als tweede staat er een tegelpad naar de toiletten bij de school zodat rolstoelers en anderen die met rollators lopen gemakkelijker zelfstandig naar het toilet kunnen. Verder is er naar ik begreep behoefte aan beddengoed voor het ziekenhuisje waar regelmatig operaties zijn. Evenals verf om de slaapzalen op te knappen.

Zoals jullie gewend zijn zal het hoofdzakelijk besteed worden aan iets wat blijvend is. Help je, in dit bijzondere jubileum jaar, weer mee helpen?

Een bijdrage is welkom op
NL92 RABO 0397 3708 30 van Bondo Kids Zwolle (aftrekbaar) ovv lichtjes in Kenia
NL37 SNSB 0909 9721 09 tnv H. Berends-Kok IJsselmuiden ovv lichttjes in Kenia

Fijne, gezellige en gezegende kerstdagen gewenst en alvast alle goeds voor 2018.

'n Warme groet uit House of Hope waar we ons voorbereiden op het kerstfeest met het motto “Laat ons dan in 't duister, heldere lichtjes zijn!”

Warme groet, Hennie

• 19 December 2017 - 17:13

Ab En Nellie Timmerman:

Hoi Hennie

We wensen je hele fijne dagen daar ver weg. En een gezond en gelukkig 2018.
    Lieve groetjes van ons Ab en Nellie

• 19 December 2017 - 20:10

Christiana:

Hoi Hennie,
    Hoe meer inzicht je in alles hebt, des te meer werk zie je he. Denk aan je eigen accu hoor, dat die niet leeg raakt en geniet van de komende Kerst.
    We hebben hier al een weekje sneeuw gehad, echt een flink pak en iedereen genoot ervan. Het was overal zo mooi, maar nu zijn we weer in het zachte weer, voor ons 5 graden. We wensen je fijne Kerstdagen en je lichtje blijft gelukkig schijnen.
    Liefs

• 20 December 2017 - 13:04

Elly :

Ha Hennie,
    Ja, jij gaat dezer dagen weer afbouwen en over poosje richting Nederland,
    Wat vliegt de tijd toch hé?
    En als je retour komt begin je weer koffer(s) te pakken voor Kenia'.
    Dat blijft "gewoon" doorgaan en alweer tien jaar dat je daar je intensief "te werk" gaat
    Een brug te hoog en vooral altijd de positieve kanten zien dat zit dik in je genen en onveranderlijk''
    Wens je goede kerstdagen en goede reizen daarbij alle goeds voor de komende periode
    Lieve groet,
    Elly

• 20 December 2017 - 13:44

Mini:

Wij wensen je gezegende kerstdagen met al " jouw kindertjes " daar en veel gezondheid voor het nieuwe jaar en een goede terug reis. Groetjes van Sally en Mini

• 20 December 2017 - 20:26

Michele:

Lieve Hennie,
    Ik heb je in Oostenrijk leren kennen als een geweldige vrouw. Nu ook weer je enthousiasme. Super.
    Zou graag een keer naar jullie toekomen.....

Fijne feestdagen,
    hartelijke groet,