Mens en medemens, - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Hennie Berends - WaarBenJij.nu Mens en medemens, - Reisverslag uit Kisumu, Kenia van Hennie Berends - WaarBenJij.nu

Mens en medemens,

Door: Hennie

Blijf op de hoogte en volg Hennie

21 Oktober 2018 | Kenia, Kisumu

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Bijna is het ver! Ghana komt steeds dichterbij! Dinsdag hoop ik voor de elfde keer naar House of Hope te gaan.
Wat willen de kinderen bij het jaarlijkse afscheid graag horen; “Yes I will come back”.
'k Voeg ik er altijd wel aan toe “When I stay healthy”. Met ernstige gezichtjes vertellen ze dan “We pray for you!”

En zie… na een geweldige zomer met veel en soms verrassende ontmoetingen, veel werk in mijn tuintje, de verhuizing van dochter Karin en veel wandelen met begin september een heerlijke wandelweek in Oostenrijk, verlang ik er nu erg naar om de komende maanden weer te 'doen wat mijn hand vindt om te doen' in Afrika.
Naarmate mijn leeftijd stijgt, stijgt mijn dankbaarheid om, in een werelddeel waar zoveel te wensen overblijft, mens te kunnen zijn tussen medemensen en medemens vóór de mensen en kinderen daar.

Onderstaand kinderliedje geeft mooi weer wat ik
bedoel.

Handen heb je om te geven
van je eigen overvloed
een hart om te vergeven
wat een ander jou misdoet

ogen heb je om te zoeken
naar wat mensen nog ontbreekt
een hart om te zeggen
wat een ander moed inspreekt

Open handen, open oren
alleen dan
zal' k ontvangen en horen
wat ik van hén leren kan (eigen toevoeging)

Het thema van een dienst vorige week sloot hier mooi bij aan;
GOD = Geven – Ontvangen – Delen

De koffers met kleding, hobby materialen en speeltjes staan weer gepakt.
'k Ben reuze benieuwd wat de eerste vragen van de kinderen zullen zijn. “Hennie will we do ……?”
Dit vertelt namelijk veel over hoe ze de activiteiten van vorig jaar hebben ervaren.

Lieve mensen, voor al het meeleven, meedenken en meegeven mijn intense dank!
Steuntjes in de rug, een mooie en dankbare ervaring!
Via deze site hoop ik wekelijks weer verslag te kunnen doen van het wel en wee in House of Hope.
Veel leesplezier gewenst!

Liefs Hennie

• 21 Oktober 2018 - 13:00

Christiana:

Lieve Hennie,
    Hele goede reis, veel blijde welkomstgezichtjes, veel knutsel en spelletjes plezier en heel veel knuffels, gevend en ontvangend gewenst.

• 21 Oktober 2018 - 13:05

Gaatske:

Ha Hennie,

Helaas hebben we elkaar deze zomer niet gesproken. Houden we even tegoed. Ik ben vrijdag thuisgekomen uit ISALA. Aan het herstellen van een zware baarmoederoperatie. Dus de fiets zit er ook even niet in, hoor.
    Hele goede reis, ik ga je weer volgen.
    Liefs, ook van Huib

• 21 Oktober 2018 - 13:54

Marian:

Goeie reis en bedankt voor t lieve stukje voor pa en pa gisteren!

• 21 Oktober 2018 - 14:09

Bea:

Een hele goede reis Hennie ik kijk uit naar je mooie verhalen.
    Gr Bea.

• 21 Oktober 2018 - 15:59

Bernadette :

Lieve Hennie,goede reis en heel veel liefde en plezier bij de kinderen in Afrika ,leve groet Bernadette

• 21 Oktober 2018 - 16:05

Ottelien:

Het was fijn, om je vorige week even gesproken te hebben. Jouw gezicht straalt als je het over de kinderen hebt, prachtig! Veel lieve groeten Ottelien.

• 22 Oktober 2018 - 07:40

Adry:

Eindelijk, Je mag weer gaan. Een goede reis en een heel warm weerzien.tot horens.Veel lift van ons.

• 22 Oktober 2018 - 10:05

Frits En Betsy:

Hennie, we wensen je een hele goede reis. Fijn dat we toch nog bij ons bent geweest voor je vertrek.
    Heel veel plezier in Afrika. We blijven je volgen.
    Lieve groet van ons

• 22 Oktober 2018 - 17:01

Marleen Koens:

Bijna weer onderweg! Wat fijn dat het weer kan!
    Een hele goede reis en aankomst gewenst.
    Ik kijk uit naar de verhalen.
    Warme groeten Marleen

• 22 Oktober 2018 - 18:47

Greet Westerveld:

Lieve Hennie, heel goede reis !!!

• 22 Oktober 2018 - 18:50

Greet Westerveld:

Lieve Hennie, heel goede reis !!!

• 23 Oktober 2018 - 06:16

Elly Aling:

Lieve Hennie,
    Vandaag.... jij het vliegtuig in.... of nog nét niet....maar...... je bent er he-le-maal klaar voor weer naar de andere kant van de wereld te gaan om positieve indrukken, je hulpvaardigheid en vele handen te laten wapperen voor de medemensen.
    Goed...….. dat doe je natuurlijk niet alleen dáár!!
    Wensen je een goede reis en daarop volgend een goede periode daar.
    En je verslagen worden gelezen en van afstand mee-ge-leefd.
    Alle goeds en een lieve groet,
    Elly

• 24 Oktober 2018 - 14:52

Henk Visschers:

Lieve Hennie,

Ik wens je een fantastische periode in Ghana en Kenia. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe Tonnie en ik ooit House of Hope ontdekten en jij daar voor het eerst nar toe ging (2008 ?). 10 jaar later lijkt het erop dat je voor het laatst in Ghana zult zijn. Het einde van een tijdperk. Ik weet dat je echt heel veel impact hebt gehad op de levens van de kinderen in HoH. Ik heb enorm veel bewondering en waardering voor hetgeen je daar hebt gedaan.
    Geniet ervan.

Heel veel liefs en een Big Hug,

Henk.

• 25 Oktober 2018 - 14:26

Michele Gillet :

Lieve Hennie, hebben elkaar gesproken in Oostenrijk.... heel veel succes met je nieuwe reis en geniet van de mooie mensen daar....
    Warme groet, Michele

• 27 Oktober 2018 - 06:04

Annelies En Mark:

Hey lieve tante Hennie,
    Je bent er nu toch, fijn aangekomen? Ben benieuwd naar je belevenissen weer,
    Groeten daar! Fijne tijd en zegen daar gewenst!
    Doeiii

• 01 November 2018 - 06:24

Ha lieve Hennie,

Ik heb je blog gelezen, wat is je aankomst hard verwarmend. Fijn dat je daar kunt zijn.
    Je hebt al een leuk kamertje gecreeerd".

Heel veel plezier en fijn en bijzonder dat ik je na 50 jaar ontmoette.
    Liefs en een bijzondere tijd toegewenst.

Greet.